Muziekinstallatie Jaap van der Krol Zwembad

Projectomschrijving

In mei 2018 is in Nijkerk het nieuwe Jaap van der Krol Zwembad geopend en officieel overgedragen aan exploitant Optisport. Installatiepartner RJ Audiovisueel heeft in samenwerking met Hollander Techniek zorg mogen dragen voor de montage van de muziekinstallatie in het zwembad. Een muziekinstallatie met mogelijkheden om te kunnen omroepen. En waarbij de instructeurs lokaal hun telefoon kunnen aansluiten om muziek af te spelen tijdens de lessen.

Multi-zone muziekinstallatie in het zwembad

Het Jaap van der Krol Zwembad is een fantastische locatie geworden. Een groot wedstrijdbad wordt gecombineerd met alle speel- en leerruimte voor kinderen. Waterpret is te vinden in de vorm van een glijbaan en andere elementen. Om alle ruimtes in het bad van muziek te voorzien heeft RJ Audiovisueel een vernuftige multi-zone muziekinstallatie uitgedacht. Hiermee kunnen alle mogelijke ruimtes in het zwembad individueel worden aangestuurd.

Muziekinstallatie zwembad lokaal bedienen

In het zwembad vinden dagelijks meerdere activiteiten plaats. Recreatie-zwemmen, zwemles, baby-zwemmen en nog veel meer. Om de muziekinstallatie optimaal aan te laten sluiten bij alle activiteiten was het noodzakelijk om al deze activiteiten perfect in kaart te brengen. Wat gebeurt waar? En wat voor muziek wordt hierbij gebruikt? En moet er iemand door een microfoon kunnen spreken? De vele antwoorden hebben geleid tot een multi-zone muziekinstallatie, waarbij heel veel lokale bediening is toegevoegd.

Microfoon en telefoon aansluiten

Instructeurs en andere gebruikers van het zwembad kunnen hun microfoon of telefoon lokaal aansluiten. Zodra deze worden aangesloten op de bedieningspanelen worden de muziek en/of instructies alleen in de desbetreffende ruimte weergegeven. Op het bedieningspaneel kan het volume harder of zachter worden gezet tot een vooraf ingesteld niveau. Deze constructie geeft de instructeurs een enorme vrijheid van werken.

Strategische plaatsing van de luidsprekers

Om een uitstekende weergave van het geluid te realiseren zijn de luidsprekers strategisch geïnstalleerd in de verschillende ruimtes. In het wedstrijdbad is gebruik gemaakt van clusters met luidsprekers. Deze zijn gericht op het bad, maar ook richting het publiek op de tribune. Aan de overzijde van het bad zijn luidsprekers aan de wand geplaatst. De combinatie zorgt voor een geweldige dekking. Bij de entree zijn pendel luidsprekers geplaatst aan het plafond. De muziek uit deze luidsprekers zorgen voor een prettige binnenkomst in het zwembad.

Veilige, corrosiebestendige installatie

Er is heel bewust gekozen om geen luidsprekers boven het zwembad te plaatsen. De luidsprekers en de ophanging hiervan zijn allemaal corrosiebestendig. Bovendien zijn alle luidsprekers extra gezekerd met een veiligheidskabel. Hierbij zijn alle onderdelen extra bewerkt met materiaal dat bestand is tegen chloor en andere chemische dampen. Veiligheid staat tenslotte voorop!

Centrale bediening via touch

Om de hele muziekinstallatie centraal te kunnen bedienen heeft RJ Audiovisueel een deel van de bedienbare functionaliteit terug gebracht op een touchscreen. Daarmee kan elke medewerker specifieke functies eenvoudig bedienen. Zones kunnen worden geselecteerd en er kan gekozen welke muziekbronnen hier hoorbaar zijn. Bovendien kan op deze wijze het volume per ruimte harder of zachter gezet worden. Wel zo handig wanneer er disco-zwemmen wordt georganiseerd of wanneer het bad vol is gelopen met kinderen, die veel lawaai maken.

Omroepinstallatie in het zwembad

Naast het afspelen van muziek kan de muziekinstallatie ook als omroepinstallatie gebruikt worden. Vanaf enkele centrale plaatsen kan er worden omgeroepen via eenvoudig te bedienen omroepmicrofoons. Op de knoppen van deze tableaus staat duidelijk aangegeven welke zones te bereiken zijn. Door deze knoppen in te drukken en een bericht in te spreken wordt er direct gecommuniceerd in deze ruimte of een combinaties van ruimtes.

Bel mij met meer informatie!

  • 5 jaar garantie op apparatuur
  • Gaat minimaal 10 jaar mee
  • Kippenvel garantie

Goed advies nodig?

  • Een oplossing voor elk budget
  • Altijd een eenvoudige bediening
  • Gratis demonstratie op uw sportaccommodatie
  • Jaarlijks 50 installaties op sportaccommodaties
  • 5 jaar garantie

Of bel direct me085-2500917