Geluidsinstallatie voor buiten Spartaan ‘20

Projectomschrijving

RKSV Spartaan ’20 is opgericht in 1920 om jongens in Rotterdam-Zuid sport en ontspanning te bieden. De voetbalclub is inmiddels bijna 100 jaar oud en telt inmiddels honderden leden en vrijwilligers. Het eerste elftal speelt de laatste decennia constant in de 2e klasse, maar na het kampioenschap in 2017 mochten zij zich melden in de 1e klasse. Installatiepartner RJ Audiovisueel mocht voor RKSV Spartaan ’20 een geluidsinstallatie voor buiten uitdenken. Het doel is een perfecte verstaanbaarheid van omroep en muziek.

Verstaanbaar zijn tijdens toernooien

De accommodatie van Spartaan ’20 telt in totaal 4 voetbalvelden. Deze liggen allemaal in het verlengde van elkaar. Precies in het midden zijn alle faciliteiten te vinden, zoals kantine, kleedruimtes en materiaalruimtes. Het hoofdveld is direct voor de kantine gelegen en natuurlijk is hier een tribune aanwezig. Omdat de gebouwen zich in het midden van de accommodatie bevindt heeft RJ Audiovisueel ervoor gekozen om de geluidsinstallatie voor buiten vanuit het midden op te bouwen.

Meer bereik door projectie vanuit de hoogte

De kantine heeft een behoorlijke hoogte van 8 meter en dit was dan ook het ideale uitgangspunt om de luidsprekers voor buiten op te bevestigen. Door de hoogte kunnen de luidsprekers goed geprojecteerd worden op de verschillende velden. Bovendien is het makkelijk bekabelen. Alle bekabeling kan direct bij de kantine naar binnen worden gebracht. Dit voorkomt allerlei graafwerkzaamheden en lange lengtes kabels.

Weerbestendige geluidsinstallatie voor buiten

Voor sportaccommodaties zijn een aantal zaken enorm belangrijk, waaronder natuurlijk duurzaamheid. Een nieuwe geluidsinstallatie voor buiten moet wel 20 jaar mee kunnen. Voor een vereniging is een uitgave als deze dan ook een investering voor de lange termijn. De gebruikte muziek hoorn luidsprekers zijn volledig opgebouwd uit high-impact ABS. De sterke aluminium beugel is een garantie tegen corrosie. Weer, wind, zon of regen. Deze luidspreker blijft zijn werk doen.

Omroepen naar 2 verschillende zones

Een andere belangrijk facet van de installatie is de bediening. Omdat deze wekelijks door vrijwilligers wordt gebruikt is het zaak om deze bediening zo simpel mogelijk te maken. Met de installatie kan naar 2 verschillende zones worden omgeroepen. De ene kant van de kantine. En de andere kant. Terwijl er omgeroepen wordt in de ene zone speelt de muziek in de andere zone gewoon door. Zo kan er zeer efficiënt worden gecommuniceerd op het voetbalveld.

Gebruik van een draadloze microfoon

In de installatie is een draadloze microfoon geïntegreerd, waarmee vrijwilligers het veld op kunnen lopen. Met name bij prijsuitreikingen of andere sportactiviteiten is dit heel fijn. Op het veld kan worden gesproken, terwijl het geluid uit de centrale geluidsinstallatie voor buiten te horen is. Met een simpele druk op de knop onder op de microfoon kan deze aan of uit worden geschakeld. Het enige waar men nog op moet letten is dat men dicht in de microfoon moet praten. Dit zorgt ervoor dat rondzingen wordt voorkomen!

Inspiratie?

Onlangs hebben we een artikel geschreven over de beste geluidsinstallatie voor een sportveld. Hierin worden alle facetten van ons vak aan de hand van concrete voorbeelden uitgelegd.

Bel mij met meer informatie!

  • 5 jaar garantie op apparatuur
  • Gaat minimaal 10 jaar mee
  • Kippenvel garantie

Goed advies nodig?

  • Een oplossing voor elk budget
  • Altijd een eenvoudige bediening
  • Gratis demonstratie op uw sportaccommodatie
  • Jaarlijks 50 installaties op sportaccommodaties
  • 5 jaar garantie

Of bel direct me085-2500917