Geluidsinstallatie stadion Telstar

Nieuwe geluidsinstallatie stadion Telstar

De Oost-tribune in het Rabobank IJmond Stadion is afgelopen zomer volledig gerenoveerd. De stoeltjes zijn vervangen, de beplating is vernieuwd en de tribune is opnieuw geschilderd. Vanuit het bestuur van Telstar kwam de vraag of er meer muziekbeleving toegevoegd kon worden. Van Brienen Audiovisueel durfde de uitdaging aan en zorgde voor een fantastische oplossing.

Weerbestendige luidsprekers onder tribune

Toen Van Brienen Audiovisueel dit project mocht gaan uitvoeren is hij op zoek gegaan naar de juiste partner. Deze werd gevonden in het Amerikaanse Community Professional. Community is gelieerd aan het Belgische Apart Audio en zodoende kon een perfecte combinatie worden gemaakt tussen beide merken. In Amerika is geen stadion te vinden waar geen Community is geïnstalleerd. Een logische keuze voor Van Brienen Audiovisueel.

Na locatie bezoek is een schets gemaakt van de situatie en is met hulp van Community Professional een calculatie in elkaar gezet van de beste oplossing. Verschillende luidsprekers worden hierbij ingetekend in calculatiesoftware, waarna te zien is hoe het geluid zich zal gedragen. De wens van het bestuur was ‘muziekbeleving’. Dit was dan ook het uitgangspunt bij het selecteren van de juiste luidsprekers.

De keuze is gevallen op de weerbestendige R5-94TZ. Deze full-range 2-weg 12″ hoorngeladen luidspreker leent zich perfect voor het weergeven van spraak en muziek. Op basis van de calculatie is gekozen voor 12 stuks, die verspreid onder het dak van de Oost-tribune moeten worden geïnstalleerd. Vanwege de afstand naar de apparatuurkast is gekozen voor 100V techniek met Apart Audio versterkers. Hierbij is het high-pass filter aangezet en de bass verder opgedraaid. Dit om de muziek beter tot haar recht te laten komen.

Het resultaat is fantastisch. Steef Hammerstein, commercieel directeur van Telstar, licht toe: “Als je hoorde wat voorheen de geluidskwaliteit was en hoe het nu klinkt, dan kunnen we alleen maar heel erg tevreden zijn. Het is fantastisch dat we ons publiek een stuk extra beleving kunnen bieden. Naast spraakverstaanbaarheid wordt muziek steeds belangrijker. Zodra we hebben gescoord is het feest nu nog groter, dan het al was!”

Bel mij met meer informatie!

  • 5 jaar garantie op apparatuur
  • Gaat minimaal 10 jaar mee
  • Kippenvel garantie

Goed advies nodig?

  • Een oplossing voor elk budget
  • Altijd een eenvoudige bediening
  • Gratis demonstratie op uw sportaccommodatie
  • Jaarlijks 50 installaties op sportaccommodaties
  • 5 jaar garantie

Of bel direct me085-2500917