Geluidsinstallatie atletiekbaan Groningen

Projectomschrijving

Met ongeveer 750 leden is Groningen Atletiek de grootste atletiekvereniging in het noorden van ons land. In februari 2019 werd installatiepartner Inferno Audio Visueel benaderd om mee te denken over een nieuwe geluidsinstallatie voor de atletiekbaan, het clubhuis en de tribune. Nog geen 3 maanden later is een fantastische muziek- en omroepinstallatie met waanzinnige verstaanbaarheid gerealiseerd. Zelfs wanneer er duizenden mensen langs de baan staan zijn muziek en omroep perfect te horen.

Muziek- en omroepinstallatie atletiekbaan

Een atletiekbaan bestaat uit een grote oppervlakte. Zo heeft de wedstrijdbaan een lengte van 400 meter en beschikt Groningen Atletiek over 9 banen naast elkaar. Het publiek bevindt zich langs de baan en op de tribune. Alleen op de tribune al kunnen 500 mensen zitten en rondom de baan kunnen duizenden mensen staan. Om de muziek en omroep voor iedereen verstaanbaar te maken is het noodzaak om voor een heel krachtig geluidssysteem te kiezen. Hierbij heeft installatiepartner Inferno Audio Visueel ervoor gekozen om de baan en de tribune apart van elkaar te benaderen.

Krachtige geluidsinstallatie atletiekbaan

Op de atletiekbaan is gekozen om te werken met full-range 2-weg hoornluidsprekers met een formaat van 12 inch. Deze luidsprekers hebben het vermogen om over een afstand van 100 meter maar liefst 90 dB te produceren. Dit komt overeen met het geluid van een voorbij razende trein. Nu is dit natuurlijk niet altijd nodig, maar wanneer er duizenden mensen langs de atletiekbaan staan moet er echt volume gemaakt worden om verstaanbaar te zijn. De luidsprekers hebben een spreidingshoek van 90 x 60 graden, waardoor twee luidsprekers gericht vanaf de tribune richting baan voldoende is om de hele baan af te dekken.

Constructieve montage aan de lichtmast

De Amerikaanse fabrikant van deze luidsprekers heeft al 40 jaar ervaring met het ontwikkelen van audio producten in de buitenlucht. Denk aan racecircuits, honkbalvelden en voetbalstadions. Inferno Audio Visueel heeft voor deze installatie ook gekozen voor een bewezen montagesysteem dat uitermate constructief is. Met een speciale beugel zijn twee luidsprekers bevestigd aan een lichtmast. Ze zijn dusdanig ingesteld dat ze optimaal gebruik maken van hun spreidingshoek. En door de hoogte kunnen ze iets naar beneden gericht worden, zodat geluidsoverlast beperkt blijft.

Weerbestendige luidsprekers in de tribune

De verstaanbaarheid in de tribune wordt behaald door twee weerbestendige opbouwluidsprekers. Deze zijn strategisch gemonteerd aan de dakrand en richten naar de tribune. Ook hier geldt een spreidingshoek van 90 graden, waardoor een flinke breedte overbrugd kan worden. Uniek is dat deze luidspreker de nadruk legt op de midden en de hoge tonen, waardoor stemgeluid maximaal weergegeven wordt. Hierdoor kunnen mededelingen van de speaker perfect worden verstaan door alle bezoekers op de tribune.

Mobiele omroepinstallatie voor evenementen

Additioneel is door een Inferno Audio Visueel een mobiele omroepinstallatie geleverd, die ingezet kan worden tijdens evenementen buiten de atletiekbaan. Deze bestaat uit 4 krachtige 3-weg hoornluidsprekers, die perfect geschikt zijn voor het weergeven van spraak en muziek. Deze zijn geleverd in combinatie met stevige wind-up statieven en een centrale geluidsinstallatie in een flightcase met eenvoudige bediening voor de vrijwilligers. Deze mobiele omroepinstallatie kan snel en adequaat opgezet worden door elke vrijwilliger zonder technische kennis.

Geluidsinstallatie voor uw atletiekvereniging?

Een geluidsinstallatie atletiekbaan is een vak apart. Er komt flink wat expertise bij kijken om tot de juiste oplossing te komen. Hierbij moet gekeken worden naar een combinatie van gebruiksvriendelijkheid, optimale verstaanbaarheid en een minimum aan geluidsoverlast voor omwonenden. Deze combinatie is op elke sportaccommodatie weer anders. Lees er meer over op onze informatiepagina over geluidsinstallaties voor sportvelden of vraag direct een gratis offerte aan op onze offerte aanvraag pagina.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

Bel mij met meer informatie!

  • 5 jaar garantie op apparatuur
  • Gaat minimaal 10 jaar mee
  • Kippenvel garantie

Goed advies nodig?

  • Een oplossing voor elk budget
  • Altijd een eenvoudige bediening
  • Gratis demonstratie op uw sportaccommodatie
  • Jaarlijks 50 installaties op sportaccommodaties
  • 5 jaar garantie

Of bel direct me085-2500917