Geluidsinstallatie zwembad It Rak Sneek

Projectomschrijving

Optisport It Rak in Sneek is een zwembad met een recreatiebad, wildwaterkreek, whirlpool en glijbaan. Er kan recreatief worden gezwommen en er wordt les gegeven. Bovendien zijn er activiteiten zoals Samen-Bewegen, Zeemeerminzwemmen en kunnen er verjaardagsfeestjes worden gehouden. Audiovisueel installatiebedrijf Inferno mocht de geluidsinstallatie van het zwembad renoveren en verbeteren.

Muziek in 4 verschillende ruimtes en bediening met een tablet

It Rak is in te delen in 4 verschillende ruimtes. Het zwembad zelf met het 25-meterbad, een ruimte voor het geven van groepslessen, de kantine en de receptie. Fokke Plantinga, hoofd horeca en receptie van Optisport, legt uit hoe ze het systeem voor ogen hebben: “De instructeurs moeten via een tablet de muziek kunnen bedienen. Deze muziek is afkomstig uit de cloud. In de verschillende ruimtes moet verschillende muziek kunnen klinken en willen we het volume apart kunnen regelen. Bovendien moet de geluidsinstallatie geschikt zijn voor instructie tijdens lessen in het zwembad.”

Lucas Brandsema, projectleider van Inferno Audio Visueel, weet wat hem te doen staat: “We hebben het bestaande multizonesysteem vervangen en verbeterd. De geluidsinstallatie stuurt de 4 verschillende ruimtes nu individueel aan. De kwetsbare apparatuur is in een beschermde omgeving geplaatst en staat niet meer bloot aan de invloeden van vocht en chloor.”

“Het geluid kan centraal in de 4 ruimtes worden bediend met een tablet. Deze hebben we voorzien van een plastic hoes. De muziek wordt opgehaald uit het netwerk, maar er kan ook nog een ‘good-old’ CD worden afgespeeld. We hebben ervoor gekozen om veel corrosiebestendige luidsprekers in het zwembad te plaatsen. Hierdoor kan het volume per luidspreker naar beneden, maar ontstaat er een hele mooie, egale spreiding door het hele zwembad.”

“Deze corrosiebestendige luidsprekers zijn bovendien geoptimaliseerd voor spraak. Instructie rondom lessen in het zwembad zijn zeer goed verstaanbaar, maar ook omroepmededelingen zijn luid en duidelijk. Hoewel het water zorgt voor veel reflectie zijn we er in geslaagd om de installatie dusdanig in te richten dat de invloed hiervan minimaal is. Bovendien zijn de luidsprekers bestand tegen chloor en vocht. We hebben ze extra gezekerd om ervoor te zorgen dat ze in de toekomst niet loslaten.”

“De service van Inferno is fantastisch”, sluit Fokke Plantinga af. “In het begin waren er wat kinderziektes, maar Inferno was snel ter plaatse om dit adequaat op te lossen. Naast een gebruiksvriendelijke installatie is dit waar we behoefte aan hebben. Een partner die er voor ons is als het moet. We gaan hier nog veel plezier aan beleven. Met de nieuwe geluidsinstallatie in het zwembad, maar ook in de samenwerking met Inferno!”

Bel mij met meer informatie!

  • 5 jaar garantie op apparatuur
  • Gaat minimaal 10 jaar mee
  • Kippenvel garantie

Goed advies nodig?

  • Een oplossing voor elk budget
  • Altijd een eenvoudige bediening
  • Gratis demonstratie op uw sportaccommodatie
  • Jaarlijks 50 installaties op sportaccommodaties
  • 5 jaar garantie

Of bel direct me085-2500917