Upgrade in geluid voor VIOD Doetinchem
21 maart 2024 
3 min. leestijd

Upgrade in geluid voor VIOD Doetinchem

VIOD Doetinchem is een voetbalclub gevestigd in Doetinchem, Gelderland, Nederland. Opgericht in 1902, heeft de club een belangrijke rol gespeeld in de lokale voetbalgemeenschap. De afkorting VIOD staat voor Voetbal Is Onze Doelstelling, wat de kern van de clubfilosofie weergeeft.

VIOD entree

Met meer dan een eeuw aan geschiedenis heeft VIOD Doetinchem een stevige positie verworven in het amateurvoetbal. De club biedt diverse teams voor verschillende leeftijdsgroepen, die allen deelnemen aan competities georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Naast het streven naar sportieve successen, legt VIOD Doetinchem ook een sterke nadruk op gemeenschapsbetrokkenheid en de ontwikkeling van jeugdspelers. De club fungeert als een centrale ontmoetingsplaats voor voetballiefhebbers in de regio, waar vriendschappen worden gesmeed en talent wordt gekoesterd.

Logo VIOD

Door de jaren heen heeft VIOD Doetinchem een reputatie opgebouwd als een club met een hechte en gepassioneerde supportersbasis, die hun team door dik en dun steunt. Deze sterke gemeenschapsband draagt bij aan de unieke identiteit van de club en versterkt het gevoel van trots onder spelers, supporters en betrokkenen.

"Het huidige systeem is niet krachtig genoeg"

In februari 2023 heeft Barry, de penningmeester van VIOD Doetinchem, Sport-Speaker benaderd voor advies over het vernieuwen van hun geluidssysteem. Het huidige systeem bleek ontoereikend tijdens evenementen of toernooien, en het tweede veld had geen geluidsversterking, iets wat wel wenselijk was.

Oude apparatuur

Installatiepartner Amsterdam/IJmuiden

Onze installatiepartner, Van Brienen AV, heeft het geluidssysteem vernieuwd met passende oplossingen. En maximale gebruiksvriendelijkheid in bediening.

Installatiepartner Van Brienen bij VIOD

Luidsprekers

Er is gekozen voor Medium Sportspeakers vanwege hun speciaal ontworpen behuizing voor projectie van geluid over grote afstanden, en hun weerbestendige eigenschappen voor langdurige stabiliteit.

Medium sportspeaker onder hoofdtribune rugzijde

Twee van deze speakers zijn strategisch geplaatst op de hoofdtribune, terwijl een derde speaker is geïnstalleerd voor het tweede veld, deze is zo gemonteerd dat hij ook mobiel in te zetten is tijdens evenementen.

Medium sportspeaker 2e veld, demontabel voor mobiel gebruik

Slimme en energiezuinige aansturing

De aansturing gebeurt met twee energiezuinige versterkers van Powersoft, de MEZZO om precies te zijn.

MEZZO is standaard voorzien van ingebouwde DSP en Matrix.
Dankzij de DSP kan er digitaal een optimale afstelling in het geluid worden gemaakt, en met de ingebouwde Matrix is een extern apparaat zoals een mixer voor bediening overbodig.
Minder apparatuur betekent minder stroomconsumptie en laat deze versterker nou standaard al eens 40% minder stroom verbruiken dan het gemiddelde alternatief. #GreenAudio

Apparatuur nieuw

De toevoeging van een modern touch bedieningspaneel volstaat en geeft de eindgebruiker maximaal comfort en controle zonder enige audiokennis nodig te hebben.
Alle ingewikkelde en gevoelige instellingen zijn digitaal verborgen en in dit geval persoonlijk ingeregeld en afgesteld door Sport-Speaker adviseur en geluidstechnicus Harry Scheringa.

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem bij jouw vereniging?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen