Topklasse luidsprekers voor de velden van VV Lekvogels
21 mei 2024 
3 min. leestijd

Topklasse luidsprekers voor de velden van VV Lekvogels

VV Lekvogels is een voetbalvereniging gevestigd in Lexmond, Nederland. De club, opgericht in 1945, heeft een sterke lokale gemeenschap en biedt een platform voor voetballers van alle leeftijden en niveaus. VV Lekvogels heeft diverse teams, variërend van jeugd tot senioren, die deelnemen aan competities georganiseerd door de KNVB.


De vereniging staat bekend om haar gezellige en betrokken sfeer, waar sportiviteit en teamgeest centraal staan. Naast voetbal organiseert VV Lekvogels regelmatig evenementen en activiteiten om de band tussen leden, vrijwilligers en supporters te versterken. De club beschikt over moderne faciliteiten, waaronder goed onderhouden velden, een clubhuis en een kantine waar leden en bezoekers samenkomen om van de sport en elkaars gezelschap te genieten.


VV Lekvogels zet zich in voor de ontwikkeling van haar spelers, zowel op sportief als persoonlijk vlak, en biedt een omgeving waar iedereen zich welkom voelt. De vereniging draagt bij aan de sociale cohesie in Lexmond en speelt een belangrijke rol in het lokale verenigingsleven.

Aan het eind van 2022 benaderde de vereniging ons voor advies en een voorstel voor geluidsweergave op de velden.

Ons team in Midden-Nederland, Van Brienen AV, nam deze taak op zich en presenteerde de mogelijkheden middels een demonstratie.

 

Luidsprekers

 Waarom een demonstratie? Vanaf papier kun je een luidspreker haast niet kiezen; je moet de klank en het vermogen ervaren.
 Vanuit de demonstratie is dan ook bewust gekozen voor de topklasse: een speciaal uit Amerika geïmporteerde luidspreker met indrukwekkende prestaties.


Deze luidspreker is in staat om over de volledige lengte van een voetbalveld (105 meter) een geluidsdruk van 88 dB te leveren.
Er zijn twee van deze luidsprekers in het plan opgenomen om twee velden te voorzien van muziek en omroep. 

Voor het terras zijn vier compacte en weersbestendige luidsprekers geselecteerd.


Versterker

 Het signaal dat naar de luidsprekers wordt gebracht, wordt versterkt door een krachtige versterker: de Powersoft Quattrocanali 1204DSP+Dante.


Deze versterker is zorgvuldig ontworpen met het oog op betrouwbaarheid en duurzaamheid en is zeer energiezuinig, terwijl hij een uitmuntende kwaliteit signaalverwerking levert.
Powersoft staat aan de top van de markt als het gaat om kwaliteit binnen audioversterking.

Bediening

 

Om de luidsprekers te bedienen, is een touch paneel aan de versterker gekoppeld. Via dit moderne wandpaneel kan men eenvoudig en gebruiksvriendelijk het systeem bedienen. Men kan kiezen uit verschillende muziekbronnen en het volume per zone afstellen.

 Er zijn twee van deze schermen geplaatst: één in de bestuurskamer voor de bediening van de velden en één in de kantine voor het terras.

Koppeling bestaand muzieksysteem

In de kantine was al een goed werkend muzieksysteem aanwezig. Dankzij een koppeling is het nu mogelijk om het geluid van het veld ook binnen in de kantine hoorbaar te maken.

Omroep

 

Met een professioneel draadloos microfoonsysteem kan men zich vrij over het terrein verplaatsen. Door antennes buiten aan de bestuurskamer te bevestigen, is er dekking waarmee men zelfs op het veld gebruik kan maken van de microfoon.

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem bij jouw vereniging?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen