Sport Speaker geluid bij AFC in Amsterdam
30 oktober 2023 
3 min. leestijd

Sport Speaker geluid bij AFC in Amsterdam

AFC is al jarenlang een gevestigde naam in de top van de amateurwereld. Tijdens de corona periode hebben ze hun hele sportcomplex aangepakt. Op de Zuidas werd al flink gebouwd. Dus nam AFC daar een goed voorbeeld aan en verbouwde hun sportpark 'Goed Genoeg' compleet. Nieuwe sportvelden en een compleet nieuwe sportkantine zijn inmiddels gerealiseerd en in gebruik genomen. Sport Speaker heeft het geluid aangelegd. 


Sportkantine

Het is een prachtige accommodatie geworden met de kantine van AFC als centraal middelpunt. Geplaatst op een heuvel, waardoor je vanuit de kantine vrij zicht hebt over de sportvelden. Aan de kant van de hoofdveld is een tribune geplaatst. Vanuit de kantine loop je zo de tribune op. Ook de regiekamer bevindt zich in de kantine. Het is tevens de plek waar de geluidsinstallatie buiten bediend kan worden. 

Pendelspeakers die opgaan in het plafond

De kantine van AFC heeft een hoogte van 4 meter. Dat is best hoog. Bovendien leende de constructie zich er niet voor om inbouwspeakers te plaatsen. Het plafond werd zwart gespoten en zodoende hebben we ervoor gekozen om zwarte pendelspeakers te hangen in de verschillende nokken van het dak. De afstraling van deze pendelspeakers is wijd en door de zwarte kleur vallen ze amper op. Ze worden vergezeld met een aantal bass speakers, die onder de bar zijn geplaatst. Er is een inprikpunt aanwezig voor een artiest die komt optreden. Die hoeft niks mee te nemen, behalve dan zijn of haar stem.


Simpele bediening

In de kantine kan het geluid eenvoudig worden bijgesteld door een bediening op een wall panel. Dit bedieningspaneel is op twee plekken bij de bar te vinden waarop dezelfde functies zijn geprogrammeerd. Zo kan het geluid harder of zachter gezet worden, maar kan de ruimte qua geluid ook worden uitgebreid. Dit heeft te maken met een ruimte die soms wel., soms niet bij de kantine wordt betrokken. Ook kan de muziek simpel geselecteerd worden. Dit kan middels een touchscreen.


Geluidsinstallatie buiten op het dak van de tribune

Op het veld is de sfeer natuurlijk van essentieel belang. Voor, tijdens en na de wedstrijd speelt muziek een hoofdrol om er lekker in te komen. Dit geldt voor het publiek, maar natuurlijk ook voor de spelers die op het veld met de warming-up bezig zijn en na een doelpunt een klein feestje willen vieren. Op het dak van de tribune zijn 3 Sport Speakers geplaatst, die gezamenlijk het hele veld afdekken. Wanneer je aan de andere kant van het veld staat, dan hoor je een fantastisch geluid. Zowel muziek alsook spraak zijn perfect verstaanbaar. 


Geluid onder de tribune

Natuurlijk is er ook gedacht aan het geluid onder de tribune. Op dit geluid zit wat vertraging ingebouwd ten opzichte van het geluid op het veld. Dat is belangrijk, want anders ontstaan er echo's. Dat is niet fijn voor het publiek. Op verschillende plekken onder de tribune zijn er speakers geplaatst, zodat ze de hele tribune afdekken en het geluid overal op dezelfde wijze wordt ervaren.

Wij bedanken AFC voor het vertrouwen in onze geluidsapparatuur en in onze installatiedienst. Samen hebben we er een prachtig project van gemaakt, waar ze nog zeker 20 jaar mee vooruit kunnen. 

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem bij jouw vereniging?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
“Mijn naam is Ferdi van den Berg en ik ben initiatiefnemer van Sport-Speaker.nl. Op 13-jarige leeftijd belandde ik in de talenten academie van Vitesse. Na enkele jaren kwam ik terug bij mijn amateurvereniging en liep ik op mijn 16e het hoofdveld op tijdens derby’s en promotie/degradatie wedstrijden, terwijl het nummer ‘Eye of the tiger’ door de speakers kwam. Dat gevoel vergeet ik nooit meer en gun ik anderen ook.”
Reactie plaatsen