Omroepinstallatie voetbalveld CSV Be Quick

Projectomschrijving

CSV Be Quick is op 22 augustus 1937 opgericht in Dokkum. Het eerste elftal speelt in het seizoen 2018/2019 in 1e Klasse E, Noord. Sinds 1984 is de club gevestigd aan het Tolhuispark en beschikken zij over een eigen clubhuis, twee kunstgrasvelden en twee natuurgrasvelden. Rondom het hoofdveld bevindt zich een staantribune en een overdekte zittribune. Groothandel Niehoff Sound & Light heeft in samenwerking met JS Sound & Light uit Burum een nieuwe omroepinstallatie voor het voetbalveld van CSV Be Quick uitgedacht.

Community – World leader in outdoor sound

Het Amerikaanse Community Professional is onderdeel van Apart Audio en zet de laatste jaren voet aan de grond op de Nederlandse voetbalvelden. De fabrikant is wereldwijd autoriteit op het gebied van outdoor geluidstoepassingen. Community levert weerbestendige luidsprekers voor stadions, maar ook voor de gemiddelde sportclub. In Nederland werden al muziek- en omroepinstallaties geïnstalleerd bij Telstar en VV Sparta Nijkerk.

Verstaanbare omroepinstallatie voetbalveld

Zoals bij heel veel voetbalclubs het geval is liet de verstaanbaarheid van de omroepinstallatie op het voetbalveld bij CSV Be Quick te wensen over. Het geluid kraakte en was slecht te horen. Bovendien was de bediening van de omroepinstallatie verouderd. Maar ook het fatsoenlijk laten horen van muziek was een grote wens. Die wordt niet alleen afgespeeld voor de wedstrijd en in de rust, maar ook als er een doelpunt wordt gemaakt door de thuisploeg.

Weerbestendige voetbalspeakers

Jelmer Sjoerd de Vries van JS Sound & Light werd gevraagd mee te denken om een goede oplossing te realiseren. In overleg met groothandel Niehoff Sound & Light werd gekozen voor een installatie met de Amerikaanse Community voetbalspeakers. Speakers die bestand zijn tegen vorst, regen, wind en warme. En die over grote afstanden een perfecte verstaanbaarheid kunnen realiseren. Op het gebied van muziek, maar zeker ook van omroep. De omroeper is vanaf nu zelfs aan de overzijde van het veld perfect te horen.

Montage voetbalspeakers aan lichtmast

Rondom het hoofdveld van CSV Be Quick staan verschillende lichtmasten. Door de voetbalspeaker van Community hieraan te bevestigen kan voor een groot bereik van het geluid worden gezorgd. De luidsprekers zijn met een speciale beugel aan de mast gemonteerd. De speakers zijn dusdanig gericht dat zij op specifieke delen van het voetbalveld zijn gericht. Het resultaat is een mooie cluster met een goed bereik, die er bovendien nog eens geweldig uitziet.

Instellingen van de voetbalspeakers

Er is bewust voor gekozen om de speakers relatief dicht bij de tribune te plaatsen. De speaker die richting tribune wijst is ingesteld op 50 Watt. De andere 2 speakers zijn ingesteld op 100 Watt. Deze moeten een langere afstand overbruggen richting de mensen langs de zijlijn. Door deze instellingen te gebruiken kunnen de speakers worden aangesloten op een mengversterker met een vermogen van 250 Watt. Door te spelen met deze instellingen kan een hele kostenefficiënte installatie worden gemaakt, die bovendien over 10 jaar afgeschreven kan worden.

Eenvoudige bediening voor vrijwilligers

Heel belangrijk bij voetbalclubs is de bediening van de omroepinstallatie. Aangezien de installatie praktisch altijd door vrijwilligers zonder technische achtergrond gebruikt wordt moet deze eenvoudig zijn. De gebruikte mengversterker van Apart Audio is eenvoud ten top. Met 1 knop kan de muziekbron worden geselecteerd. Met een grote knop kan deze harder of zachter gezet worden. Zodra de knop van de omroepmicrofoon ingedrukt wordt en er wordt omgeroepen, dan verdwijnt de muziek naar de achtergrond. Eenvoudiger kan niet!

Bel mij met meer informatie!

  • 5 jaar garantie op apparatuur
  • Gaat minimaal 10 jaar mee
  • Kippenvel garantie

Goed advies nodig?

  • Een oplossing voor elk budget
  • Altijd een eenvoudige bediening
  • Gratis demonstratie op uw sportaccommodatie
  • Jaarlijks 50 installaties op sportaccommodaties
  • 5 jaar garantie

Of bel direct me085-2500917