Geluidsinstallatie hoofdveld DOS’37

Projectomschrijving

De zaterdagvereniging DOS’37 werd opgericht op 15 juni 1937. Door Oefening Sterk 1937 komt alweer 68 seizoenen uit in de KNVB. Het eerste is in het huidige seizoen 2017/2018 actief in de 1e klasse D. In totaal telt de vereniging meer dan 800 leden. Installatiepartner RJ Audiovisueel werd gevraagd mee te denken over een nieuwe geluidsinstallatie op het hoofdveld van Sportpark Het Midden in Vriezenveen. Hierbij is gekozen voor een installatie van Apart Audio.

Muziek en omroep op het hoofdveld

De geluidsinstallatie op het hoofdveld is bedoeld voor het verstaanbaar maken van omroepberichten en het weergeven van muziek. Muziek die wordt afgespeeld in de warming-up en in de rust. Maar ook wanneer de thuisclub scoort schalt opzwepende muziek door de speakers.  Natuurlijk wordt de installatie ook bij evenementen ingezet, zoals toernooien en activiteiten voor de jeugd.

Geen schel geluid meer

RJ Audiovisueel heeft in de geluidsinstallatie gekozen voor een zogenaamde muziekhoorn luidspreker. Op veel voetbalvelden is nog steeds een ouderwetse toeter aanwezig. Deze wordt herkend aan de nasale klank en het schelle geluid. De muziekhoorn is bijna dezelfde speaker, maar is anders opgebouwd. Door het 2-weg systeem worden lage tonen door de grote hoorn gestuurd. En de midden en hoge tonen gaan door de tweeter. Dit zorgt voor een gebalanceerde weergave van muziek en omroep.

Mooie verdeling rondom het hoofdveld

Om al het publiek en de spelers op het veld goed te bereiken heeft RJ Audiovisueel een mooie verdeling van de luidsprekers over het veld gemaakt. Hierbij wordt goed gekeken naar de openingshoek van de luidspreker. Op deze wijze kan exact gecalculeerd worden waar de luidspreker opgehangen moet worden en naar welke positie deze gericht moet worden. 5 muziekhoorns zorgen voor een perfecte dekking op en rondom het veld.

Weerbestendige speakers onder de tribune

De muziekhoorns worden ondersteund door 2 extra luidsprekers die onder de tribune zijn geplaatst. Deze zijn gericht naar het publiek die op de tribune zitten. Deze speakers zijn weerbestendig en kunnen dan ook uitstekend tegen wind, regen, vorst of hitte van de zon. Het formaat van de tribune van DOS’37 bepaalt hoeveel luidsprekers er nodig zijn. In dit geval volstaat het aantal van 2 voor een ideale weergave op de tribune.

Centrale bediening vanuit de kantine

Het hart van de installatie bestaat uit een voorversterker en een gewone versterker. Deze zijn aangevuld met een internetradio/mediaplayer. De voorversterker is eigenlijk het apparaat waarop de installatie bediend kan worden. Via eenvoudige draaiknoppen kan het volume harder of zachter gezet worden. Ook kan het volume onder de tribune individueel worden aangepast ten opzichte van het geluid op het veld.

Besparen door zelf te installeren

Zoals bij alle voetbalclubs het geval is draait ook DOS’37 op vrijwilligers. Zij hebben de geluidsinstallatie dan ook gemonteerd, bekabeld en geïnstalleerd. RJ Audiovisueel heeft een uitgebreid kabelplan en aansluitschema meegeleverd. Ook is duidelijk aangegeven waar de luidsprekers gemonteerd en naartoe gericht moeten worden. Dit zorgt voor een besparing op de uren die normaal voor een installateur betaald moeten worden. Een directe besparing voor de club!

Bel mij met meer informatie!

  • 5 jaar garantie op apparatuur
  • Gaat minimaal 10 jaar mee
  • Kippenvel garantie

Goed advies nodig?

  • Een oplossing voor elk budget
  • Altijd een eenvoudige bediening
  • Gratis demonstratie op uw sportaccommodatie
  • Jaarlijks 50 installaties op sportaccommodaties
  • 5 jaar garantie

Of bel direct me085-2500917