Perfecte dekking in geluid en kristalheldere verstaanbaarheid bij Wilhemina Boys in Best
31 oktober 2023 
2 min. leestijd

Perfecte dekking in geluid en kristalheldere verstaanbaarheid bij Wilhemina Boys in Best

Voetbalvereniging Wilhelmina Boys, gevestigd in het midden van Best, is een trotse en historische voetbalclub met een passie voor het spel.

De Club

Opgericht in 1930, heeft de club diepe wortels in de lokale gemeenschap en een sterke traditie van sportiviteit, fair play en sportieve prestaties.
Wilhelmina Boys verwelkomt spelers van alle leeftijden en niveaus, van jeugdspelers tot senioren, en biedt moderne faciliteiten en gekwalificeerde coaching om hun ontwikkeling te ondersteunen.

De club hecht grote waarde aan gemeenschapsbetrokkenheid en organiseert regelmatig evenementen en activiteiten om mensen samen te brengen en de liefde voor voetbal te vieren.
De jeugdacademie van Wilhelmina Boys is een bron van talentontwikkeling en biedt jonge spelers de mogelijkheid om hun vaardigheden te verbeteren en door te groeien naar de hogere teams.

Nieuw geluid en betere dekking

Halverwege 2023 heeft Toine Smits, Interim Voorzitter, Sport-Speaker benaderd voor advies omtrent het verbeteren van de geluidskwaliteit voor de velden en de kantine.
De huidige apparatuur voldeed niet meer aan de hedendaagse verwachtingen.

De locatie is zoals hierboven benoemd vrij uniek, de vereniging ligt in het midden van Best, omringd door woonwijken.

De afstelling van het geluid en het bereik van de luidsprekers is dan ook een cruciaal aandachtspunt in het advies en ontwerp.

Strategische posities

Een groot voordeel bij deze aanvraag is de locatie van het clubgebouw.
Dankzij de strategische ligging tussen de velden is het mogelijk om om vanaf het dak met "long throw" luidsprekers te werken.
Deze zijn gebouwd om geluid over grote afstanden te kunnen projecteren.


Het totale geluidsysteem bevat maar 3 luidsprekers, de luidsprekers zijn vanaf het dak van het clubgebouw gericht naar de velden.

Door het systeem compact te houden is er een mooie besparing gemaakt op het aanleggen en in werking stellen van het systeem.
Maar laat je niet afleiden door hoe compact het oogt, want de prestaties zijn groots!

Voor het hoofdveld is onze sport-speaker toegepast.
Deze weersbestendige luidspreker staat garant voor een warme weergave in muziek en kristalheldere verstaanbaarheid in spraak.
Muziek klinkt ook echt als muziek met deze luidspreker.

Oud vs Nieuw

Voor de bijvelden is gekozen voor een hoornluidspreker, maar dan één van deze tijd.
De hoornluidspreker is over de jaren heen doorontwikkeld en komt daarmee veel dichter bij de kwaliteit van het boven segment.
Verstaanbaarheid is ronduit goed, belangrijkste verschil is dat de lage tonen minder vertegenwoordigd zijn.
Maar ten opzichte van de oude hoorn die je eronder nog ziet hangen is dit echt een wereld van verschil!


Ook genieten van een geweldig geluidssysteem bij jouw vereniging?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen