Nieuw muziek- en omroepsysteem voor Cobu Boys Amersfoort
30 april 2024 
3 min. leestijd

Nieuw muziek- en omroepsysteem voor Cobu Boys Amersfoort

SV Cobu Boys, opgericht in 1945 en gevestigd in Amersfoort, is meer dan alleen een voetbalclub.


Het staat bekend om zijn sterke gemeenschapsgevoel en diverse teams, van jeugd tot senioren, en biedt naast trainingen en wedstrijden ook sociale evenementen.

Hun faciliteiten omvatten velden voor training en wedstrijden, en de club heeft een sterke betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Met een focus op plezier, ontwikkeling en competitie, is Cobu Boys een belangrijk onderdeel van de sportcultuur in Amersfoort.

In contact met Sport-Speaker

In 2022 benaderde de club ons voor een kwalitatieve audio-installatie die kon werken met verschillende bronnen. 

Een paar kernpunten uit de aanvraag:

  • Kwalitatieve audio installatie voor achtergrondmuziek + meer uptempo
  • Mogelijkheid tot kiezen van verschillende bronnen (muziekcomputer/draadloze microfoon/beamer of tv)
  • Volume regeling binnen & buiten (draadloze) spraakmogelijkheden binnen & buiten
  • Muziekcomputer

Onze Sport-Speaker specialisten uit vestiging IJmuiden hebben (na het geven van een vrijblijvende luisterdemo) binnen het budget een systeem ontwikkeld, met specifieke luidsprekers voor de kantine, het terras en velden.

De gekozen luidsprekers


Voor de kantine is gebruik gemaakt van 10 inch 2 weg luidsprekers, deze luidsprekers zijn zeer compleet in klank dankzij het grootte formaat woofer (meer dan 25cm).
Hierdoor is de luidspreker geschikt voor achtergrondmuziek maar kan hij ook goed mee als de sfeer overgaat naar standje feestmuziek.


Het aangrenzende terras is voorzien van een waterbestendige en stofdichte 5 inch 2-weg luidspreker, deze luidspreker biedt precies genoeg dekking voor het aanwezige publiek op deze plek.

Het hoofdveld is voorzien van onze medium SportSpeaker, deze 8 inch topper staat garant voor een warme weergave in zowel muziek als spraak van omroep.Voor het 2e veld is gekozen voor een traditionele hoornluidspreker, dit voordeligere alternatief is zeer geschikt voor omroep.
Verstaanbaarheid is hoog omdat deze hoornluidsprekers richten op de midden en hoge tonen.


Bediengemak

Het systeem is opgedeeld in verschillende zones, elke zone met eigen afstelling in volume en keuze in bronnen.

In de basis bestaat het systeem uit apparatuur van het toonaangevende merk Powersoft, hun slimme versterkers maken het mogelijk om met minimale apparatuur zeer complete systemen te maken.
De bediening verloopt via een fris en modern touch-scherm, een krachtig systeem dat je met slechts één vinger bedient.

Met draadloze microfoons en een buitenantenne kan de omroeper zich vrij bewegen en de toeschouwers op de hoogte houden van zijn bevindingen. De microfoons zijn aangesloten op een speciale voorversterker met ducking. Ducking zorgt ervoor dat het volume van muziek teruggebracht word wanneer er omgeroepen word, hierdoor is de omroep nog beter te verstaan.

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem bij jouw vereniging?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen