Geluidssysteem Sportpark de Skoalleseize, Oosterend
10 november 2023 
2 min. leestijd

Geluidssysteem Sportpark de Skoalleseize, Oosterend

Sportpark de Skoalleseize vormt het bruisende hart van het Friese dorp Oosterend en onderscheidt zich door een unieke meerwaarde te bieden.


Als thuisbasis voor voetbalclub SDS en Keatsferiening Easterein fungeert het als een centraal ontmoetingspunt waar sport, verbondenheid en gezelligheid samenkomen.
 Deze dynamische ruimte brengt de gemeenschap bijeen, niet alleen om te genieten van sportieve evenementen, maar ook om te ontspannen op het terras, wedstrijden te volgen en elkaar te ontmoeten.
 Sportpark de Skoalleseize is niet slechts een sportfaciliteit; het is een levendig centrum van gemeenschapsleven waar de passie voor sport harmonieert met sociale interactie en verbondenheid.

Een hoogwaardig geluidssysteem is daarbij onmisbaar.
Met een goed functionerend systeem wordt niet alleen de sportieve beleving versterkt, maar wordt ook het sociale aspect bevorderd.

Behoefte aan een nieuw systeem

Bij Sportpark de Skoalleseize was er dan ook de behoefte aan een geheel nieuwe geluidsinstallatie voor zowel het voetbalveld als het terras.
De vorige installatie kampte met bedieningsproblemen, frequente storingen en was sterk verouderd.
Het aanliggende sportveld vereiste een omroepinstallatie met achtergrondmuziek.

Stichting De Skoalleseize heeft ons om advies gevraagd, en onze partner in het noorden, ProAV, heeft deze taak op zich genomen.

Na een succesvolle demonstratie op sportpark de Skoalleseize koos het bestuur voor een systeem van Sport-speaker, inclusief vijf jaar garantie.

Eenvoudige Bediening

De centrale geluidsinstallatie is overzichtelijk ondergebracht in het multifunctionele gebouw, met het belang van eenvoudige bediening voor de vrijwilligers in gedachten.

De keuze viel op een 2 zone voorversterker, waarmee op simpele wijze de bron (zendermicrofoons, internetradio, geluid van de beamer of extra ingang) en de bestemming van het geluid (sportveld, kantine of terras) kan worden geselecteerd.

Geluidsinstallatie voor het Voetbalveld


De geluidsinstallatie voor het sportveld bestaat uit twee hoornluidsprekers, die zorgen voor kraakheldere geluidskwaliteit over een grote afstand.
 Deze weersbestendige luidsprekers maken mededelingen via de zendermicrofoon uitstekend verstaanbaar.

Voorbeeld hoornluidspreker:

Muziek wordt verzorgd door de mediaplayer met internetradio, inclusief Spotify-functionaliteit, wat extra beleving langs de lijn brengt.

Clubgebouw en Terras


Met de plaatsing van speakers aan de gevel van het clubgebouw kunnen bezoekers ook op het terras genieten van muziek uit de sportaccommodatie.
De weersbestendige 2-weg die hier geplaatst zijn bieden goede verstaanbaarheid en muziekweergave.


De installatie van het hoofdveld en de sportkantine zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor de wedstrijd op het hoofdveld zowel in het clubgebouw als op het terras kan worden gevolgd.

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem bij jouw vereniging?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen