Geluidsinstallatie voor Groningen Atletiek
08 november 2023 
2 min. leestijd

Geluidsinstallatie voor Groningen Atletiek

Atletiekvereniging Groningen Atletiek, gevestigd in Groningen, is een bruisende sportvereniging met een rijke geschiedenis en een actieve gemeenschap van atleten en enthousiaste leden.
Opgericht na de fusie van GVAV-Rapiditas en ARGO'77 in 2003, is het uitgegroeid tot de grootste atletiekvereniging in het noorden van het land, met ongeveer 750 leden. 


De club is toegewijd aan zowel baan- als wegatletiek en biedt moderne faciliteiten, waaronder een eigen kunststofbaan in het Stadspark, een clubhuis, een krachtruimte en vergaderruimtes.
Met een overdekte tribune die plaats biedt aan zo'n 500 toeschouwers, is Groningen Atletiek de trotse thuisbasis voor zowel atleten als fans, die samenkomen om de sport te vieren en te beoefenen.

Meeslepende geluidsbeleving

Om bij atletiekwedstrijden op hun baan in Groningen een complete en meeslepende geluidsbeleving te creëren heeft Groningen Atletiek de wens uitgesproken voor een nieuw geluidssysteem.

Sport-speaker.nl heeft deze wens vervuld met een uitstekende omroepinstallatie, dat tevens geschikt is voor hoogwaardige muziekweergave, zowel op de atletiekbaan als op de bijbehorende tribune. Naast de wens voor een permanente opstelling was er de behoefte aan een nieuwe mobiele installatie voor evenementen buiten de atletiekbaan. 

Luidsprekers

Aan de lichtmast naast de tribune zijn twee luidsprekers geplaatst die aanzienlijke afstanden kunnen overbruggen, perfect gericht op de atletiekbaan.


Met dit minimale aantal luidsprekers wordt een groot gebied bestreken. De 2-weg luidsprekers bieden uitstekende verstaanbaarheid en geluidsweergave. Het geluid reikt moeiteloos over een afstand van 50 meter en klinkt alsof u er pal naast staat. 

Met als krachtbron een 100 Volt versterker van Powersoft optimaliseert de capaciteit van de luidsprekers.
De luidsprekers zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. 

Tribune en kantine

Om het publiek op de tribune te voorzien van een goede verstaanbaarheid zijn er kleinere luidsprekers onder de overkapping van de tribune geplaatst.
De geluidsinstallatie in de kantine van het clubhuis is gedeeltelijk vernieuwd. 


Mobiele set

Voor evenementen die niet plaatsvinden op de atletiekbaan zelf, is er een mobiele installatie geleverd.
De compacte en weersbestendige luidsprekers zijn gemonteerd op robuuste wind-up statieven waarmee de set eenvoudig op hoogte kan worden gebracht.

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem bij jouw vereniging?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen