Betere dekking en verstaanbaarheid bij KWS Starteiland
20 november 2023 
2 min. leestijd

Betere dekking en verstaanbaarheid bij KWS Starteiland

Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) is een gerenommeerde Nederlandse zeilvereniging die een prominente rol speelt in de beoefening en promotie van zeilsport, waaronder het traditionele skûtsjesilen.


Gelegen in de pittoreske stad Sneek, in de provincie Friesland, heeft de KWS een sterke historische band met de watersportcultuur van de regio.

Tijdens skûtsjesilen, een traditionele zeilwedstrijd met historische vrachtschepen genaamd skûtsjes, neemt de KWS actief deel en organiseert ze soms ook evenementen.

Skûtsjesilen is diep geworteld in de Friese maritieme traditie en heeft een belangrijke plaats in het zeilende erfgoed van Nederland.
De KWS draagt bij aan het behoud en de viering van deze traditie door deel te nemen aan races en door haar faciliteiten beschikbaar te stellen voor skûtsjesilteams.


Met haar ervaring en toewijding aan diverse vormen van zeilsport, draagt de KWS bij aan het levend houden van de rijke maritieme geschiedenis van Friesland en het bevorderen van de zeilcultuur in de regio.

De vereniging fungeert niet alleen als een plek voor actieve beoefening van de zeilsport, maar ook als een centrum voor het koesteren en doorgeven van de waardevolle tradities die verband houden met het zeilen op de Friese wateren.

Nieuwe omroepinstallatie

In opdracht van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek heeft het team van Regio Noord, ProAV, een nieuwe omroepinstallatie op het Starteiland mogen installeren.
De starttoren, het omliggende terrein, het startschip en het havenmeesterkantoor zijn voorzien van hoogwaardige hoornluidsprekers.


Daarnaast werd de omroepinstallatie van het startschip verbeterd.

Zeer goede spraakverstaanbaarheid

De oude installatie veroorzaakte een storend echo-effect, oorzaak daarvan is de traagheid van het geluid. We hebben dit verholpen door meer luidsprekers op een lager volume in te stellen en de richting van de luidsprekers aan te passen.
Het resultaat mag er zijn.
De audiovisuele totaaloplossing zorgt voor een zeer goede spraakverstaanbaarheid en laat muziek natuurlijk klinken.

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen