Geluidsinstallatie Bad en Klimpark Hesselingen, Meppel
10 november 2023 
3 min. leestijd

Geluidsinstallatie Bad en Klimpark Hesselingen, Meppel

Bad Hesselingen is een recreatie- en zwemcomplex in Meppel.


Het biedt diverse faciliteiten voor zowel ontspanning als actieve recreatie.
Het complex beschikt over meerdere zwembaden, waaronder een groot recreatiebad, een wedstrijdbad en een peuterbad voor de jongste bezoekers.
subtropisch zwembad, recreatiebad, wedstrijdbad, solarium, sauna, buitenbad, klimpark en restaurant.Daarnaast zijn er glijbanen en andere waterattracties die zorgen voor plezier en vermaak.

Naast de zwemfaciliteiten biedt Bad Hesselingen ook andere recreatieve voorzieningen, zoals een klimpark, fitnessruimte, sauna’s en andere wellness-faciliteiten.

Het complex is een populaire bestemming voor zowel gezinnen als individuen die op zoek zijn naar een combinatie van sport, ontspanning en plezier.

De ligging in Meppel maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buiten de stad.

Samenwerking tussen Van Dorp en ProAV (Sport-speaker team Noord) 

De geluidsinstallatie van Bad Hesselingen in Meppel is enige tijd geleden volledig vernieuwd.
Om tot de juiste samenstelling in materialen te komen zijn eerst alle wensen in kaart gebracht.

Ondanks de diversiteit aan activiteiten binnen Bad Hesselingen is er behoefte aan één gecentraliseerd systeem, maar wel met de optie om op zone niveau aanpassingen te kunnen doen.
Ook zal er een omroep functie moeten komen die zone specifiek werkt

De instructeurs gebruiken een eigen apparaat met daarop de muziek voor de lessen, dit moeten zijn eenvoudig kunnen aansluiten in de ruimtes waar lessen gegeven worden, naast muziek moeten deze ruimtes voorzien worden van microfoontechniek.

Om goed inzicht te krijgen in de werkwijze was het essentieel om alle activiteiten in kaart te brengen.

Op basis van de wensen i.c.m. het inzicht in de dagelijkse activiteiten heeft ProAV een geavanceerd multi-zone muziekinstallatie ontworpen, waarmee elke ruimte in het zwembad individueel kan worden aangestuurd.

Lokale bediening


Dankzij de overzichtelijke grafische interface, in de huisstijl, is het voor alle werknemers een systeem dat zij zonder technische kennis kunnen bedienen.

Inprikpunten

De ruimtes zijn voorzien van de mogelijkheid om een eigen telefoon of tablet aan te sluiten als muziekbron, de lokale inprikpunten zijn alleen hoorbaar in de betreffende ruimte.

Luidsprekers

Alle zones zijn voorzien van luidsprekers die voldoen aan de wensen en eisen van Bad Hesselingen.
Vanwege de luchtvochtigheid en aanwezigheid van chloor moet er gekeken worden naar de materialen van de luidsprekers.


In het subtropische deel zijn full range opbouw luidsprekers gebruikt, deze hebben een bevestiging van ABS kunststof en zijn voor veiligheid met een extra safety kabel aan het dak gemonteerd.

De hoorn geladen luidsprekers in de andere ruimte zijn uitermate geschikt voor de spraak van omroep.


Deze vernieuwde hoorn series hebben een groot bereik en leveren een aanzienlijk hogere kwaliteit in weergave bij muziek dan de klassieke ronde hoornluidsprekers.

Omroepen

Wanneer er een mededeling gedaan moet worden dan kunnen de badmeesters en het receptiepersoneel eenvoudig omroepen via de aangeleverde omroepmicrofoons.
Hierop staat duidelijk aangegeven welke zones bereikbaar zijn.


Met een druk op de knop kan de omroeper direct communiceren naar specifieke ruimtes of een combinatie van ruimtes.

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen