Een uitmuntend geluidssysteem voor SV Hillegom
23 mei 2024 
5 min. leestijd

Een uitmuntend geluidssysteem voor SV Hillegom

SV Hillegom (Sport Vereniging Hillegom) is een Nederlandse sportvereniging gevestigd in Hillegom, een stad in de provincie Zuid-Holland. De vereniging biedt een breed scala aan sportactiviteiten, maar is vooral bekend om haar voetbalafdeling.


SV Hillegom is ontstaan uit een fusie tussen twee lokale voetbalclubs, SV Concordia Hillegom en VV Hillegom. Deze fusie vond plaats op 1 juli 2012, met als doel de krachten te bundelen en de sportfaciliteiten en mogelijkheden voor de leden te verbeteren.

Voetbalafdeling

De voetbalafdeling van SV Hillegom is de grootste tak binnen de vereniging. De club biedt voetbal aan voor verschillende leeftijden en niveaus, variërend van jeugdteams tot seniorenteams. Zowel mannen- als vrouwenteams zijn actief.

De thuisbasis van SV Hillegom is Sportpark De Zanderij, dat beschikt over meerdere voetbalvelden, waaronder kunstgrasvelden, kleedkamers, een kantine, en andere faciliteiten die nodig zijn voor het beoefenen van sport.

SV Hillegom speelt een belangrijke rol in de gemeenschap van Hillegom. Met een sterke focus op voetbal, een breed aanbod aan andere sporten, en een actieve rol in de samenleving, biedt SV Hillegom een platform voor sportieve ontwikkeling en sociale interactie voor mensen van alle leeftijden.

Een Uitmuntend Geluidssysteem

 Onze specialisten uit regio Midden Nederland hebben alles uit de kast gehaald om een fantastisch geluidssysteem voor deze vereniging te realiseren.


Het resultaat is een gecentraliseerd systeem met moderne, gebruiksvriendelijke bediening en een fenomenale geluidskwaliteit.

Het Systeem

Het geluidssysteem bevat zeven zones:

  1. Entree
  2. Bar
  3. Discotheek
  4. Terras
  5. Hoofdveld
  6. Tribune
  7. Overige velden


Elke zone heeft eigen afstellingsmogelijkheden in volume en keuze uit diverse bronnen en aanwezige microfoontechniek.
De bediening verloopt via een stijlvol wand touch-scherm, waardoor men met slechts een vinger het gehele systeem kan bedienen.

De zeven zones zijn om het gebruik te vereenvoudigen over twee van deze touch-schermen verdeeld.

Luidsprekers

Voor de discotheekzone is gekozen voor luidsprekers en een subwoofer van het merk MAG Audio.
Deze Oekraïense producent is naast zijn installatie luidsprekers bekend om zijn luidsprekers voor grote evenementen en podia.


Bij SV Hillegom zijn twee actieve topjes, de X320FLA, en een krachtige actieve 18-inch subwoofer, de SUB18, geïnstalleerd.
Deze combinatie zorgt voor een waanzinnige geluidservaring voor het publiek.


 Voor algemeen gebruik zijn in de kantine nog zes AIR-62 luidsprekers van MAG Audio geplaatst.


Deze luidsprekers zijn bekend om hun strakke vormgeving en compacte behuizing, een veel gekozen luidspreker binnen horeca aangelegenheden.
Ze bieden een vol spectrum aan toonhoogtes en zijn zowel geschikt voor feestmuziek als achtergrondmuziek.

De tribune is voorzien van stijlvolle SONORA 6-inch luidsprekers, die volledig bestand zijn tegen weersinvloeden en een warme weergave bieden voor zowel spraak als muziek.De Velden

Voor het hoofdveld is gekozen voor de volledig weersbestendige Medium Sport-Speaker.
Deze is onder de kap van de tribune gemonteerd en projecteert het geluid zo strategisch over het veld.


Dankzij zijn compacte maar slimme hoorn-geladen behuizing is deze relatief kleine luidspreker een serieuze krachtpatser die over de lengte van een voetbalveld (105 meter) een max SPL van 80dB kan behalen.


Overige velden

Voor de overige velden zijn acht basic hoorn-geladen luidsprekers ingezet, die volledig bestand zijn tegen weersinvloeden en hoge verstaanbaarheid bieden over grote afstanden.


Deze luidspreker is volledig bestand tegen alle weersinvloeden en levert ook uitstekende prestaties dankzij de slimme behuizing.
De focus ligt bij deze luidsprekers op de midden- en hoge tonen, wat zorgt voor een hoge verstaanbaarheid over grote afstanden.

Aansturing

Het gehele systeem draait op de betrouwbaarheid van Powersoft producten.
Er zijn twee compacte MEZZO (600 Watt) versterkers gebruikt, het touchpaneel communiceert rechtstreeks met de versterker, er is dus geen extra hardware voor nodig.  

Microfoontechniek

Voor de microfoontechniek is er een mixer geïnstalleerd met talk-over functionaliteit.
 Wanneer men gebruik maakt van de microfoon dan zullen de andere signalen weggedrukt worden, dit zodat omroep goed over zal komen aan de bezoekers.

Dankzij draadloze microfoons kan de spreker of omroeper zich vrij bewegen.


Antennes zijn naar buiten gebracht voor dekking vanaf het veld, waardoor zelfs verslaggeving vanaf het veld mogelijk is.

Een set-up waar menig vereniging jaloers op zal zijn. 😊
SV Hillegom biedt hiermee niet alleen uitstekende sportfaciliteiten, maar ook een superieure geluidservaring, waardoor elke sportdag en evenementen dag een succes is.

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem bij jouw vereniging?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen