DBN'22 Fusie, renovatie, en een nieuw geluidssysteem
01 november 2023 
2 min. leestijd

DBN'22 Fusie, renovatie, en een nieuw geluidssysteem

Voetbalvereniging DBN’22 (= Den Bosch Noord) is op 28 mei 2022 opgericht en komt voort uit een fusie tussen twee mooie en echte Bossche voetbalverenigingen: TGG en OSC’45.

De geschiedenis en herinnering naar deze twee verenigingen is volledig verwerkt in de fusie.
Zo zijn de clubkleuren oranje, zwart en groen.
Een combinatie van de oude clubkleuren van OSC’45 en TGG.
En ook het nieuwe logo is een eerbetoon aan het verleden, zo is de skyline van de Sint-Jan, uit het logo van TGG, en de drie kruizen uit het wapen van Orthen in het nieuwe logo verwerkt.

Gezelligheid is een belangrijke kernwaarde voor de vereniging, het moet een plek zijn waar mensen zich thuis voelen en waar ‘Ons kent Ons’ nog hoog in het vaandel staat.

Een nieuw systeem

Aansluitend op de fusie is ook een complete renovatie van het sportpark in gang gezet, en hierbij ontstond ook de wens voor een nieuw geluidssysteem.

De wens ging uit naar een geluidssysteem geschikt voor muziek en omroep ten behoeve van:
het hoofdveld,
de kleedkamer,
de kantine en het buitenterras.

Onze Sport-speaker partner in het zuiden van het land heeft deze taak op zich genomen en zij hebben met hun team een prachtige oplossing gerealiseerd voor DBN’22

Voor het buitenterrein is er gebruik gemaakt van een medium sport-speaker.


Deze weerbestendige luidspreker heeft een warme weergave bij het afspelen van muziek, maar ook spraak komt kraakhelder door, en in beide gevallen zelfs over grote afstanden.

Successen moet je vieren!

Dan de kantine, dit is natuurlijk de plek waar je de successen viert.
En dankzij de nieuwe installatie kan dat op een hoger niveau.


Vanuit de hoeken wordt met 3 royale opbouw luidsprekers de muziek de ruimte ingestuurd.
Deze luidsprekers vertegenwoordigen het volledige klankbereik, met de ingebouwde woofer worden de diepe lage tonen geleverd en de tweeter draagt bij aan de hoge tonen.
Muziekweergave zoals je die in een goede kroeg gewend bent.

Eenvoudig te bedienen en efficiëntie in stroomverbruik

Middels een muziekcomputer kan men de gewenste muziek bepalen en de afstelling vanvolume loopt via een eenvoudig bedienpaneel voorop de mixer.
De grote knoppen bepalen het volume in de zones, en met de kleine knop kan de afstelling van de microfoon geregeld worden.
De Equalizer zit verstopt in een digitale DSP, dit voorkomt dat de afstelling ontregeld wordt door derden.


De gehele installatie draait op twee energiezuinige audioversterkers met een gezamenlijk vermogen van maar liefst 2720 WATT.

Ook genieten van een geweldig geluidssysteem bij jouw vereniging?

Of het nu om enkel omroep, muziek of een combinatie van beide gaat. Wij hebben de juiste ingrediënten en de bijbehorende kennis in huis.
Honderden verenigingen zijn jullie al voorgegaan. Scroll naar beneden op onze referentie pagina voor de volledige lijst.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Over de schrijver
Reactie plaatsen