Geluidsinstallatie voetbalveld Sparta Nijkerk

Projectomschrijving

Het voetbalveld van VV Sparta Nijkerk is uitgerust met een nieuwe geluidsinstallatie. De installatie komt tegemoet aan de wens van het bestuur van Sparta Nijkerk om meer sfeer te brengen rondom de wedstrijden op Sportcomplex De Ebbenhorst. Het audiosysteem is geïnstalleerd door RDJ AV uit Ede. Zij hebben gekozen voor een systeem van het Amerikaanse Community Professional, aangevuld en versterkt door Apart Audio.

Oude geluidsinstallatie voldeed niet

De bestaande installatie voldeed niet aan het gemiddeld aantal toeschouwers wat op zaterdagmiddag bij de wedstrijden van Sparta Nijkerk komt kijken. RDJ AV werd gevraagd om een nieuwe geluidsinstallatie te adviseren en te demonstreren.  Bij dit traject heeft RDJ AV een beroep gedaan op het Amerikaanse Community Professional – ‘World leader in outdoor sound’. Voor het WK van 2014 in Brazilië heeft Community Professional de stadions van Mineirão, Sao Paulo en Amazonia geluidstechnisch ingericht conform alle FIFA-normen.

De beste geluidsinstallatie voor voetbalvelden

Ronald de Jeu, eigenaar van RDJ AV, licht toe: “Toen ik de opdracht kreeg vanuit het bestuur van Sparta Nijkerk om een voorstel te maken voor De Ebbenhorst heb ik direct voor het beste audiosysteem voor een voetbalveld gekozen. Het project is in een software tool gecalculeerd om de beste muziek- en spraak prestaties te kunnen realiseren. Na een uitgebreide test van de installatie blijkt dat alle verwachtingen, die op papier stonden, zijn uitgekomen”.

Weerbestendige voetbal speaker

Op de tribune van de businessclub staan 3 R5MAX luidsprekers van Community. Deze bereiken de hele overzijde met een fantastische spraak- en muziekperformance. Op het veld zelf wordt een echte muziekbeleving gerealiseerd. Tijdens warming-up, het opkomen op het veld, in de pauze en natuurlijk bij het scoren van doelpunten wordt muziek afgespeeld. De R5MAX is dan ook de ultieme voetbal speaker.

Speakers op het terras en onder de tribune

Op het terras en onder de verschillende tribunes zijn weerbestendige opbouwluidsprekers geplaatst van Apart Audio. Deze zijn bedoeld om de plaatsen waar de geluidsinstallatie niet komt, ook weer te geven. In vaktaal worden dit ‘fill-speakers’ genoemd. Plekken waar de weergave minder is worden op deze wijze ingevuld.

Bediening op basis van toeschouwersaantallen

RDJ AV heeft de geluidsinstallatie zo ingericht dat de vrijwilligers bij Sparta Nijkerk het systeem eenvoudig kunnen bedienen. Hierbij zijn een aantal presets gemaakt voor instellingen bij 750, 1250, 1750 en 2500 toeschouwers. Door te kiezen voor één van deze mogelijkheden stelt de geluidsinstallatie het volume bij. Een hele slimme bediening, die elke vrijwilliger snapt.

Bij de wedstrijden bevindt zich een vrijwilliger die voor- en tijdens de wedstrijd mededelingen doet. Hierbij wordt een draadloze microfoon gebruikt. Wanneer er wordt gesproken krijgt deze automatisch prioriteit over de muziek. De muziek wordt dan automatisch zachter gezet.

Muziekbeleving rondom wedstrijden steeds belangrijker

“Als je hoorde wat voorheen de geluidskwaliteit was en hoe het geluid nu klinkt kunnen we alleen maar heel erg tevreden zijn. Het is fantastisch dat we ons publiek een extra stuk beleving kunnen bieden. Naast de spraakverstaanbaarheid wordt muziek steeds belangrijker. Zodra we hebben gescoord is het feest nu nog groter dan het al was” aldus Hugo van der Horn, oud-voorzitter van Sparta Nijkerk, die nadrukkelijk met de uitbreiding van de accommodatie betrokken is.

Bel mij met meer informatie!

  • 5 jaar garantie op apparatuur
  • Gaat minimaal 10 jaar mee
  • Kippenvel garantie

Goed advies nodig?

  • Een oplossing voor elk budget
  • Altijd een eenvoudige bediening
  • Gratis demonstratie op uw sportaccommodatie
  • Jaarlijks 50 installaties op sportaccommodaties
  • 5 jaar garantie

Of bel direct me085-2500917